Samruai

Pala paratiisia

Onnellinen aviopari saapuu Thaimaasta Suomeen helmikuussa 2011. Suomalainen nainen, Jaana, oli asunut Thaimaassa viimeiset kolme vuotta ja thaimaalainen mies, Dum, lähes koko ikänsä lukuun ottamatta joitakin Lähi-idässä vietettyjä työvuosia. 

Saapumispäivänä on 30 astetta pakkasta, ja molempia palelee. Suomessa pariskunnan pitäisi kuitenkin aloittaa arkielämä.  

”Kyllä me yhdessä keksitään jotakin”, oli tuoreen avioparin yhteinen mielipide. 

Kahden ihanan lapsen syntymän jälkeen ja suomalaisen arjen ja rutiinien löydyttyä vuonna 2015 herää henkiin se jossakin molempien mielen taka-alalla ollut ajatus omasta ravintolasta. Tästähän puhuttiin ensimmäisen kerran jo Thaimaassa asuessa. 

Olisiko nyt hyvä hetki? 

No, hyvä hetkihän ei ole milloinkaan, mutta jos mitään ei uskalla kokeilla, niin mitään ei saa.  Niinpä päätimme perustaa thairavintola Samruain Kuopioon. Vihdoinkin käytännössä yhdistyy Jaanan pitkä ravintola-alan kokemus ja Dumin thaimaalaisuus ja rakkaus ruokaan ja ruoanlaittoon. 

  

Vihdoin ja viimein pääsemme luomaan jotakin täysin omaa, lopultakin saamme rakentaa yhteistä unelmaamme. 

Nimi Samruai tarkoittaa Thain kielellä ”rakastavaa”, ja se on myös Dumin äidin nimi. Mielestämme täydellinen nimi meidän ravintolallemme, joka tavallaan on kolmas lapsemme! 

  

Thairavintola Samruaissa on tarjolla Thaimaata joka aistille. 

Samruai on kuin pieni pala thaiparatiisia keskellä Kuopiota. Olette kaikki sydämellisesti tervetulleita makumatkalle ravintolaamme! Nähdään thairavintola Samruaissa!  

Jaana ja Dum Honghin