Samruai

Thairavintola Samruai

Thairavintola Samruai on nautinnollinen sekoitus Thaimaata ja Suomea. Pitkäaikainen haaveemme toteutui syksyllä 2015, kun thairavintola Samruai avasi ovensa Kauppakadulla Kuopiossa.

Miksi avaamme Thairavintola Samruain?  Koska haluamme

✓ Tarjota aitoa thairuokaa

✓ Tarjoilla etnistä ruokaa suomalaisella ammattilaisotteella

 Täydentää thaimaalaisen ruoan tarjontaa Kuopiossa 

 Luoda pienen palan thaiparatiisia kaikille asiakkaillemme

 Antaa asiakkaillemme mahdollisuuden tilata aitoa thairuokaa myös mukaan työpaikalle tai kotiin 

 Toimittaa jotakin erilaista tarjottavaa juhliin, illanistujaisiin tai vaikkapa firman juhliin.

Siksi avaamme thairavintola Samruain.

 

Mikä on thairavintola Samruai?

Toiminta-ajatuksenamme on tarjota aitoa thairuokaa suomalaisella ammattilaisotteella. Tällä tarkoitamme, että ruokamme on aidosti thaimaalaista -thaimaalaisten kokkien omilta äideiltään ja sukulaisiltaan opituilla resepteillä ja valmistustavoilla sekä aidolla rakkaudella valmistamaa ruokaa.  

Toimintamme suomalainen ammattilaisote näkyy palvelussa; meille asiakas on keskipisteenä. Kehitämmekin toimintaamme asiakkaiden kokemusten perusteella. Niin pitkälle kuin mahdollista käytämme luonnollisesti paikallisten tuottajien lähiraaka-aineita.

Samruai tarjoaa aitoa thairuokaa thairuoan ja thaikulttuurin ystäville -olitpa sitten aloitteleva itämaisten ruokien maistelija tai jo kokenut thaikeittiön kulinaristi.

Pääkokkimme Dum on kotoisin maaseudulta Koillis-Thaimaasta eli Isaanista. Siksi à la carte-listaltamme löytyy sekä Thaimaan matkailijoille jo ennestään tuttuja thaiherkkuja että -nyt ensimmäistä kertaa Kuopiossa- Koillis-Thaimaan eli Isaanin perinneruokia. Henkilökuntamme kertoo mielellään lisää ruoistamme ja opastaa sopivan annoksen löytymiseen.

 

Mikä Isaan?

Yli 20 miljoonan asukkaan Isaan on pinta-alaltaan 160 000km² ja näin ollen Thaimaan maantieteellisistä alueista suurin. Isaan sijaitsee Khoratin ylängöllä, jonka aluetta rajaa pohjoisessa ja idässä Mekong-joki sekä kaakossa Kambodžan raja. Lännessä alueen erottaa Pohjois- ja Keski-Thaimaasta Phetchabunin vuoristo. Isaanin alueella puhutaan omaa kieltä, ns. Isaanin murretta, joka eroaa huomattavasti Thaimaan standardikielestä ja muistuttaakin enemmän Laon kieltä. Isaanin alueen suurimpia kaupunkeja ovat Nakhon Ratchasima, Ubon Ratchathani, Surin, Khon Kaen, Udon Thani ja Nong Khai.

Isaanin pääelinkeino on riisinviljely. Alueella viljellään riisin ohella mm. sokeria, ananasta ja perunaa. Alue on Thaimaan köyhintä seutua, ja Thaimaan valtio onkin suunnannut monia kehittämistoimenpiteitä alueelle. Suuret turistimassat eivät ole vielä löytäneet syvällä sisämaassa sijaitsevaan Isaaniin, josta puuttuvat matkailijoita houkuttelevat merenrannat. Tarjolla on sen sijaan aitoa kaakkoisaasialaista maalaiselämää: riisipeltoja ja -ystävällisiä ihmisiä- . Perheet ovat pitkälti omavaraisia. Mm. sisäelimet ovat suurta herkkua, ja luonnosta kerätään sieniä, juuria, hedelmiä, muurahaisia, muurahaisenmunia, koppakuoriaisia, sammakoita, heinäsirkkoja, toukkia, jne.

Vaikka isaanilaisperheissä herkutellaankin esim. friteerattuilla madoilla, chilillä maustettulla haimalla tai tillirotalla, ei näitä äärieksoottisia ruokia kuitenkaan ole thairavintola Samruain ruokalistalla. Paitsi jos asiakkaamme niitä haluavat... Julkaisemme menumme lähempänä avajaisten ajankohtaa.

Som tam (papaijasalaatti) ja laap (tulinen lihasalaatti) ovat tunnetuimpia Isaanin ruokia. Khao niao (tahmariisi) puolestaan on Isaanin keittiön kulmakivi, joka on käyttötarkoitukseltaan verrattavissa meidän leipäämme. Ruoat ovat yleensä hyvin tulisia, ja kaikenlaisia chililajeja käytetään paljon. Myös happamat maut kuuluvat Isaanin makumaailmaan, varsinkin keittoihin. Itse tehtyä naam plaata (kalakastike) käytetään ruoan suolaamiseen. Ruoka kypsennetään höyryttämällä, keittämällä, vokkaamalla ja grillaamalla. Isaanin keittiön yrteistä suosittuja ovat mm. tilli ja minttu.

Isaanin keittiö on ollut jo pitkään trendikästä koko Thaimaassa, ja sen suosio ja tunnettuus kasvaakin koko ajan.

(Lähde: fi.wikipedia.orgen.wikipedia.orgminnethaimaassa.com)

   

Mitä tarjoamme?

Samruai on auki koko päivän: katso thairavintola Samruain aukioloajat tästä.

LOUNAS

Thairavintola Samruain lounas on tarjolla noutopöydässä arkisin klo 10.30-15.00. 

À LA CARTE & TAKE A WAY

Thairavintola Samruain à la carte & take away -listalta voit valita mieleisesi annoksen, ja nauttia sen joko paikan päällä viihtyisässä ravintolassamme, tai ottaa mukaan. Take a way -tilauksen voit tehdä joko tilauslomakkeella, soittamalla ravintolaamme tai tilaamalla paikan päällä. Katso thairavintola Samruain aukioloajat & yhteystiedot tästä.

Pakkaamme kaikki mukaan otettavat annokset aina huolellisesti niin, että kaikki maut ovat tallella vielä syöntihetkelläkin. Meille on helppo tulla hakemaan take away -annoksia; ilmaisia parkkipaikkoja löytyy ravintolaamme vastapäätä sekä ravintolamme välittömästä läheisyydestä. Thairavintola Samruain sijainti kartalla.

CATERING

Haluaisitko jotain erilaista tarjottavaa juhliisi tai illanistujaisiisi? Sinun toiveesi mukaisesti valmistamme mielellämme isompiakin määriä thairuoka-annoksia mukaan otettavaksi. Vaihtoehto perinteisille karjalanpaisteille ja kiusauksille -ota yhteyttä thairavintola Samruain catering -palveluun tästä.

YKSITYISTILAISUUDET

Samruain tiloissa on myös pieni kabinetti, jossa voit viettää juhlia tai pitää kokouksia. Tehdään yhdessä juuri sinun näköisesi juhlat tai kokous thaimaalaisittain maustettuna! Kysy lisää thairavintola Samruain yksityistilaisuuksista tästä.

TULOSSA

Suunnitelmissamme on järjestää thairuoanlaittokursseja, thaimaalaisia illanistujaisia, maistiaisiltoja. Asiakkaiden toiveista toteutamme ihan mitä vaan! Esitä meille ideoita ja toiveita. 

Anna palautetta thairavintola Samruaille - me kuuntelemme. Mitä toimintaa juuri sinä haluaisit meidän kehittelevän thairavintola Samruaihin?